KidsCare gezinnen

De sociaal werkers van KidsCare bezoeken geregeld 120 huishoudens, verspreid over 24 dorpen. In 2 à 3 jaar worden geselecteerde gezinnen uit de armoedespiraal gehaald, waarna weer andere gezinnen in het thuiszorgprogramma worden opgenomen. Ouders/verzorgers krijgen maandelijks een klein steunbedrag en er wordt gezorgd dat de kinderen naar school gaan en voldoende voedsel, medische zorg en kleding krijgen. Voor ouders zijn er trainingen (o.a. tuinbouwtechnieken) om beter voor zichzelf te kunnen zorgen.

Maak kennis met verschillende KidsCare gezinnen en lees hun verhalen.

4S0A6420 (003)

KidsCare verhaal van Jose

Jose (16 jaar) heeft een droom. Ze wil kapster worden, zodat zij kan bijdragen aan de schoonheid van de mensen in haar community en haar moeder financieel kan ondersteunen.

KidsCare gezin van Dana

Dana's verhaal is een prachtig succesverhaal als het gaat om de Speciale School Units. Ze is een 10-jarig meisje dat in minder dan 3 jaar tijd van een Speciale School Unit student overgezet is naar de eerste klas van de basisschool. 

KidsCare gezin van Ali

Ali heeft het syndroom van Down. De oma van Ali heeft de zorg van Ali op zich genomen, maar wist niet goed hoe ze hem het beste kon helpen.

KidsCare gezin van Umazi

Umazi is een weduwe van 30 jaar met vijf kinderen, drie jongens en twee meisjes. Haar man is in 2012 overleden aan gezondheidsproblemen.

KidsCare gezin van Halina

Halina is weduwe en moeder van 7 kinderen (4 jongens en 3 meisjes). Ze vertelt hoe het leven door corona nog moeilijker werd. “Ik maakte mij constant zorgen."

Help een gezin met een zadenpakket!

KidsCare gezin van Nina

Nina is moeder van 4 kinderen. Haar oudste dochter heeft mentale en lichamelijke beperkingen. Haar man is getroffen door een beroerte en verblijft bij familie in de stad.

KidsCare gezin van Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

KidsCare gezin van Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft zichtbaar pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden.

KidsCare gezin van Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind.

Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog