Papa Mwero en mama Fedah

KidsCare verhaal van Papa Mwero en mama Fedah

Ontwikkeling

Papa Mwero en mama Fedah hebben acht kinderen: allemaal jongens in de leeftijd van 4 tot 23 jaar. Zijn oudste zoon woont op het erf, samen met zijn vrouw en twee kindjes, een dochtertje en een zoontje.

Het hele erf ziet er geweldig uit. Papa Mwero is samen met een broer en twee jongens maïs aan het losmaken van de kolven: het wordt gebruikt als zaaigoed. Er is een grote keuken, los van de hut, waar mama Fedah aan het werk is: afwassen, wassen.

Er lopen koeien achter het huis, en er zijn ook geiten en kippen. De shamba ziet er ook goed uit. Ze hebben de zaden vanuit de KidsCare actie gesplitst: eerst hebben ze de cowpeas (kikkererwten) geplant en als alles straks geoogst is, zullen de greengrams (groene linzen) worden gezaaid.

In de regenperiode vorig jaar is het toilet ingestort, er is inmiddels een nieuw toilet gebouwd. Dat ziet er goed en degelijk uit.

De ontwikkeling gaat door, ook na het afsluiten van het Homecare programma. Nu er een schoondochter op het erf woont, en er ook een kleindochtertje rondhuppelt, is het volgende project voor deze familie het bouwen van een doucheruimte. Achter het huis zijn de vier gaten voor de vier hoekpalen al gegraven.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog