KidsCare vrijwilligers

Voor KidsCare zijn vrijwilligers onmisbaar. Sinds de oprichting van KidsCare in 2010 zijn vrijwilligers van groot belang. Zowel in Kenia als in Nederland zorgen een grote groep vrijwilligers ervoor dat kinderen en gezinnen geholpen worden. Samen maken de vrijwilligers het mogelijk om jaarlijks zo’n 3.000 kwetsbare kinderen te ondersteunen in hun eigen familieomgeving. 

Maak kennis met verschillende KidsCare vrijwilligers en lees hun verhalen.

Kom je meebouwen aan een impactvolle organisatie?

We zoeken vrijwiligers in Nederland! Wil je meer weten over KidsCare Vrijwilligers, ga dan naar de pagina help-mee/word-vrijwilliger/
Bij vragen over of interesse in vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met KidsCare coördinator Anne Vijverberg (anne@kidscarekenia.nl). We horen graag van je!



Foto 2 Noor

Noor en Julie

Een tussenjaar …

Noor en Julie, twee vriendinnen die na hun middelbare school besluiten om een jaartje ‘pauze’ te nemen van leren, studeren en school. Het wordt een bijzonder jaar, waarbij ook KidsCare een plekje krijgt.

7998d082 dde4 4cc9 ba02 4e91e44573b9

Mama Fridah

Een spil …

Mama Fridah is geen vrijwilliger, maar wel heel belangrijk voor KidsCare. Daarom vertellen we hier haar verhaal.

Over KidsCare in Kenia is op de website veel te lezen. Ook wordt er wel eens een medewerker uitgelicht, die in het zonnetje wordt gezet. Terecht, want de basis van de zorg voor kwetsbare gezinnen en vooral kinderen wordt gevormd door een groot team vaste en trouwe medewerkers van KidsCare.

Marlies1

Marlies van den Berg

 Iets extra’s doen …

Marlies van den Berg, inmiddels een begrip binnen KidsCare. Niet alleen in Kenia, waar ze in 2017 haar eerste bezoek brengt aan KidsCare, maar ook in Nederland, waar ze sinds 2019 met haar kennis en kunde het bestuur ondersteunt.

Maartje Kleiss

Bevlogen

Maartje is de kleindochter van Gerard en Lisette Geenen, en daardoor komt KidsCare natuurlijk al vroeg in haar leven. Daar kun je ook moeilijk omheen als je opa en oma regelmatig naar Kenia gaan en er, ook terug in Nederland, zo enthousiast mee bezig zijn.
Het heeft duidelijk invloed op haar, inmiddels 12 jaar, als zij vertelt over wat haar raakt in de passie van haar opa en oma.

Roosmarijn Wasseveld

Wie is toch Roosmarijn Wasseveld?

Zo’n 10 jaar geleden komt Roosmarijn, die vrijwilligerswerk doet in Kenia, in aanraking met KidsCare. Heel snel verandert haar focus en wordt ze de allereerste vrijwilliger van KidsCare. Vanuit diverse locaties, soms haar eigen appartementje, gaat ze samen met Ali op pad en werken ze samen het plan zo uit dat die een stevige basis zijn voor het huidige KidsCare. Anderhalf jaar lang functioneert ze als deputy director, coördineert de bouw van het KidsCare Centre in Mshiu en richt dat in. Ze staat samen met Ali in Kenya en Gerard en Lisette in Nederland aan de wieg van het homecare programma en neemt de eerste Social Workers aan. Met z'n vieren zijn ze het hart van KidsCare.

Jet van Hasselt

Jambo (Dag)! Mijn naam is Jet van Hasselt. Ik ben vanaf november actief als vrijwilliger bij KidsCare in Kenia binnen de zes Speciale School Units. Ik heb 20 jaar ervaring als leerkracht in het speciaal onderwijs en wilde graag mijn expertise delen met de leerkrachten van de speciale units.

Peter van Beek en Ingrid Geenen

Ingrid en Peter zijn, als dochter en schoonzoon van Gerard en Lisette (oprichters KidsCare Kenia), vanaf het begin betrokken bij KidsCare. Naast partners en ouders van drie dochters hebben ze samen een bedrijf (Sol 4 Audio) en slagen ze er ook in om zich hard te maken voor de kinderen van KidsCare in Kenia. Een druk maar vooral heel leuk leven, zeggen ze zelf. Hoewel ze niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan, zijn ze toch bereid om te vertellen over de eerste kennismaking met Kenia, de familie werkvakantie en de professionalisering van KidsCare.

Hannie de Vries

Toen Hannie 5 jaar geleden met haar man Erik trouwde wilde ze een deel van het geld dat ze voor hun bruiloft kregen, schenken aan een goed doel. Ze stelden als voorwaarde dat het bedrag in zijn geheel ten goede moest komen aan het doel. Geen geld aan de strijkstok dus. Al zoekende kwamen ze in contact met KidsCare en besloten ze daar het geld aan te schenken. Het was een flink bedrag waarmee tien rolstoelen gekocht konden worden. Na enkele gesprekken met Gerard en Lisette (oprichters KidsCare) wilde Hannie graag met eigen ogen zien wat KidsCare in Kenia betekent en tevens zelf een bijdrage leveren. 

Joke Verrij

Toen Joke en haar man Henk in 2018 stopten met werken was het duidelijk dat ze zich, op een ander continent, wilden inzetten voor mensen die minder goed bedeeld zijn. Anders dan je waarschijnlijk zou vermoeden, was dit nog niet zo gemakkelijk. Veel organisaties die bemiddelen voor vrijwilligerswerk vragen hier namelijk geld voor. Dat zagen ze niet zitten. Toen ze via via in contact kwamen met KidsCare bleek dat een schot in de roos. Joke vertelt in een notendop over de drie maanden die ze in 2019 bij KidsCare in Kenia hebben doorgebracht.

Grada Snoek

"In 2015 mocht ik voor het eerst, op verzoek van het bestuur, helpen het kantoordeel van KidsCare te professionaliseren. En wat was het voor alle partijen die hierbij betrokken waren genieten van de enorme sprongen vooruit!"

Anne Vijverberg

"Ik stapte oktober 2017 vol verwachting het vliegtuig naar Kenia in. De vier maanden die daarop volgden hebben mij volkomen verliefd laten worden op dit prachtige stukje wereld."

Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog