KidsCare vrijwilligers

Voor KidsCare zijn vrijwilligers onmisbaar. Sinds de oprichting van KidsCare in 2010 door Gerard en Lisette Geenen zijn vrijwilligers van groot belang. Zowel in Kenia als in Nederland zorgen een grote groep vrijwilligers ervoor dat kinderen en gezinnen geholpen worden.

Maak kennis met verschillende KidsCare vrijwilligers en lees hun verhalen.

OOK VRIJWILLIGER IN KENIA WORDEN? Bekijk de volgende vacatures:

- Vacature Special Needs Education
- Vacature Special Needs Daycare

Peter van Beek en Ingrid Geenen

Ingrid en Peter zijn, als dochter en schoonzoon van Gerard en Lisette (oprichters KidsCare Kenia), vanaf het begin betrokken bij KidsCare. Naast partners en ouders van drie dochters hebben ze samen een bedrijf (Sol 4 Audio) en slagen ze er ook in om zich hard te maken voor de kinderen van KidsCare in Kenia. Een druk maar vooral heel leuk leven, zeggen ze zelf. Hoewel ze niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan, zijn ze toch bereid om te vertellen over de eerste kennismaking met Kenia, de familie werkvakantie en de professionalisering van KidsCare.

Hannie de Vries

Toen Hannie 5 jaar geleden met haar man Erik trouwde wilde ze een deel van het geld dat ze voor hun bruiloft kregen, schenken aan een goed doel. Ze stelden als voorwaarde dat het bedrag in zijn geheel ten goede moest komen aan het doel. Geen geld aan de strijkstok dus. Al zoekende kwamen ze in contact met KidsCare en besloten ze daar het geld aan te schenken. Het was een flink bedrag waarmee tien rolstoelen gekocht konden worden. Na enkele gesprekken met Gerard en Lisette (oprichters KidsCare) wilde Hannie graag met eigen ogen zien wat KidsCare in Kenia betekent en tevens zelf een bijdrage leveren. 

Joke Verrij

Toen Joke en haar man Henk in 2018 stopten met werken was het duidelijk dat ze zich, op een ander continent, wilden inzetten voor mensen die minder goed bedeeld zijn. Anders dan je waarschijnlijk zou vermoeden, was dit nog niet zo gemakkelijk. Veel organisaties die bemiddelen voor vrijwilligerswerk vragen hier namelijk geld voor. Dat zagen ze niet zitten. Toen ze via via in contact kwamen met KidsCare bleek dat een schot in de roos. Joke vertelt in een notendop over de drie maanden die ze in 2019 bij KidsCare in Kenia hebben doorgebracht.

Grada Snoek

"In 2015 mocht ik voor het eerst, op verzoek van het bestuur, helpen het kantoordeel van KidsCare te professionaliseren. En wat was het voor alle partijen die hierbij betrokken waren genieten van de enorme sprongen vooruit!"

Marlies van den Berg

"Kinderen die vermijden je aan te kijken, van huis weglopen op zoek naar een veilige plek, op hun vijfde nog steeds niet kunnen praten. Dat zijn: Children with Special Abilities, De kinderen waar ik mij op heb gericht."

Anne Vijverberg

"Ik stapte oktober 2017 vol verwachting het vliegtuig naar Kenia in. De vier maanden die daarop volgden hebben mij volkomen verliefd laten worden op dit prachtige stukje wereld."

Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer

KidsCare Partners