Jos Oskam Trophy

Jos Oskam
Veel te vroeg hebben wij afscheid moeten nemen van Jos Oskam, onze vriend en KidsCare bestuurslid. Jos heeft veel gedaan voor de kinderen van KidsCare in Kenia. Hij deed dat vol overgave omdat hij daarmee zijn leven een ‘warme’ betekenis wilde geven en een voorbeeld wilde zijn voor anderen. Daarmee heeft hij zijn hart gevolgd. Om de herinnering aan Jos levend te houden is de Jos Oskam Trophy in het leven geroepen. Een wisselbeker, die jaarlijks in Kenia zal worden uitgereikt aan de medewerker die zich ‘als samenwerkend teamlid’ heeft onderscheiden.

Meer over het overlijden van Jos lees je hier

Winnaar Jos Oskam Trophy 2021

In 2021 zijn de teamleden Gwaru, Raechel en Kirui genomineerd voor de  Jos Oskam Trophy 2021. Alle drie hebben zij zich afgelopen jaar onderscheiden door een actieve en betrokken inzet.

Onder luid applaus van het team kreeg Gwaru de Trophy overhandigd door Fridah, de winnaar van vorig jaar. Daarna een klein feestje met het hele team.

Winnaar Jos Oskam Trophy 2020

Op maandag 2 november werd in Kenia een herdenkingsdienst voor Jos Oskam georganiseerd. Want ook bij het team in Kenia zijn zoveel warme en dankbare herinneringen aan Jos. Aansluitend vond de eerste uitreiking van de Jos Oskam Trophy 2020 plaats. William, Gloria en Fridah waren als genomineerden alle drie al winnaars en kregen een mooi certificaat en veel waardering van het team. Waar William en Gloria zich de afgelopen periode geweldig ontwikkeld hebben binnen het KidsCare team is Fridah vanaf de start van KidsCare betrokken en dus al ruim 10 jaar een vaste basis in het team. Zij zorgt ervoor dat alles in het KidsCare centrum draait en dat iedereen zich thuis voelt. Vanuit haar hart zorgt ze voor de kinderen en hun verzorgers, voor de gasten van het centrum, voor de teamleden van KidsCare en voor de vrijwilligers. Kortom, een terechte winnaar van de eerste Jos Oskam Trophy.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners