Toolbox voor vrijwilligers

 Voor KidsCare zijn vrijwilligers onmisbaar. Sinds de oprichting van KidsCare in 2010 door Gerard en Lisette Geenen zijn vrijwilligers van groot belang. Zowel in Kenia als in Nederland zorgen een grote groep vrijwilligers ervoor dat kinderen en gezinnen geholpen worden. Wij willen graag onze vrijwilligers met deze toolbox ondersteunen. In de Toolbox staan documenten die vrijwilligers kunnen gebruiken bij hun werk voor KidsCare. De Toolbox zal regelmatig bijgewerkt en aangevuld worden met relevante informatie.

DSC05831

Tips bij decemberactie

Samen kunnen we gezinnen in Kenia helpen aan een zelfredzame toekomst. Maak gebruik van voorbeeldteksten en tips voor je eigen decemberactie in 2023!

Download nu
Lespakket KidsCare

Brief voor scholen

Deze brief kan je gebruiken om het KidsCare lespakket onder de aandacht van scholen te brengen. Dit is een veelzijdig lespakket voor de verschillende groepen in het basisonderwijs.

Download nu

Folder

In de folder vind je een algemene informatie over KidsCare Kenia, zoals over onze programma's en contactinformatie. Verspreid de folder gerust verder!

Download nu

Poster Statiegeldactie

Vraag bij de supermarkt in de buurt of klanten de statiegeldbonnen mogen doneren aan KidsCare.
Ja? Hang deze flyer bij de automaat!

Download nu

Basis Powerpoint

Wil je een presentatie over KidsCare Kenia geven?
Gebruik dit lege Powerpoint document als basis, en het ziet er meteen goed uit!

Download nu

KidsCare Powerpoint

Wil je het complete verhaal van KidsCare vertellen? En kan je daarbij een presentatie gebruiken? Download dan deze complete presentatie.

Download nu

KidsCare Powerpoint met muziek

Wil je het complete verhaal van KidsCare vertellen? En kan je daarbij een presentatie gebruiken? Download dan deze complete presentatie, met muziek!

Download nu

Bedankposter

Heb je een mooie actie gehouden voor KidsCare? Print deze poster uit, vul de vakken in en hang hem op om het resultaat zichtbaar te maken!

Download nu
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog