KidsCare Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van KidsCare Kenia. Of schrijf in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland. Lees onze eerdere nieuwsbrieven hier.

Laatste nieuws

Nieuw platform online fondsenwerving: Kentaa

04-07-2022

KidsCare heeft nu een eigen platform om online fondsen mee te werven. Hiermee kun je een eigen actie opzetten of je aansluiten bij een bestaande teamactie die iemand anders heeft aangemaakt. Zoals bijvoorbeeld het Geitenproject, waarmee we samen 120 verzorgers van kinderen uit de KidsCare projecten willen gaan ondersteunen. 

Meer lezen

KidsCare Vrijwilligersdag 2022

29-06-2022

Een warme, betekenisvolle bijeenkomst. Een weerzien met oude bekenden, en een kennismaking met nieuwe vrijwilligers. Mooie presentaties en open gesprekken. Zo kan de Vrijwilligersdag van 21 mei 2022 samengevat worden. Bij De Buurvrouw in Rotterdam waren 24 actieve KidsCare vrijwilligers bijeengekomen om ervaringen te delen, het laatste nieuws uit Kenia te horen en inspiratie op te doen.

Meer lezen

Drie kerken steunen KidsCare

15-06-2022

De Abbijkerk, Bosbeskapel en Shalomkerk (Protestantse kerken in Zuid West Den Haag) hebben besloten om zich gedurende 2 jaar te verbinden met KidsCare. Via collectes en andere acties gaan zij samen geld in zamelen voor de zorg van de kinderen in Kenia.

Meer lezen

Ook in Kenia zijn er veel vrijwilligers

27-06-2022

In Kenia werkt KidsCare met maar liefst 120 community vrijwilligers in haar thuiszorgprogramma voor 24 dorpen in Kenia. Na twee jaar konden de Keniaanse vrijwilligers eindelijk weer bij elkaar komen en met elkaar ervaringen uitwisselen.


Meer lezen

Ieder kind verdient een familie!

24-06-2022

Onder dat motto kwam eind mei Family Power (samenwerkingsverband tussen negen organisaties waar onder KidsCare) met haar Nederlandse netwerkpartners Wilde Ganzen, Better Care Netwerk Nederland (BCNN), Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD), het ministerie van Buitenlandse Zaken, Partin, Radboud Universiteit en SOS Kinderdorpen samen op het ministerie in Den Haag.

Meer lezen

Therapie maakt het verschil

11-06-2022

Dankzij het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en een anonieme sponsor kunnen de Therapeuten van KidsCare nu werken in een goed toegeruste therapieruimte in het Every Child Matters Centrum. 

Meer lezen

Uitnodigiging voor de KidsCare vrijwilligersdag

02-05-2022

Niet alleen voor vrijwilligers die naar Kenia willen gaan, maar ook voor vrijwilligers die de Nederlandse organisatie (willen) ondersteunen, organiseren we op zaterdag 21 mei een leuke en laagdrempelige bijeenkomst om nader kennis te maken en mee te denken met KidsCare.

Meer lezen

Werken aan een veilige omgeving

12-04-2022

KidsCare organiseert binnen de dorpsgemeenschappen bewustmakingscampagnes om te bevorderen dat de kinderen en jongeren in een veilige omgeving kunnen opgroeien. Door samen te praten over concrete voorbeelden om de kinderen te beschermen kan al veel bereikt worden maar daarnaast wordt er ook gesproken over kinderrechten en de manier waarop misbruik gemeld kan worden bij de juiste (overheid)instanties.

Meer lezen

Vacature: Creatieve Vormgever!

05-04-2022

Voor KidsCare zoeken we een creatieve vormgever die als vrijwilliger onze communicatiewerkgroep in Nederland wil versterken. Ben jij een creatieve vormgever met een passie voor kinderen en ontwerpen? Ben je een vormgever die het werk van KidsCare en de kinderen mooi in beeld brengt? Dan zoeken wij jou! 

Meer lezen

KidsCare Partners