KidsCare Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van KidsCare Kenia. Of schrijf in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland. Lees onze eerdere nieuwsbrieven hier.

Laatste nieuws

KidsCare Motivational Day 2022

02-12-2022

Bij KidsCare wordt er het hele jaar door hard gewerkt aan een betere toekomst voor kinderen met een handicap en kwetsbare gezinnen uit de diverse dorpen. Het is daarom belangrijk om vooral ook een leuke tijd met elkaar te hebben. Elk jaar houdt KidsCare een 'Motivational Day' voor zijn werknemers. Deze dag staat in het teken van 'team bonding'. Dit jaar vond de 'KidsCare Motivational day' plaats op 21 november. 

Meer lezen

Feestelijke overdracht Speciale Schoolunits

10-11-2022

Wat begon als een droom, werd werkelijkheid door hard werken, toewijding en een geweldig en gemotiveerd team. De speciale School Units werden in 2018 gelanceerd in samenwerking met de Keniaanse overheid. Afgelopen zaterdag 5 november heeft KidsCare officieel de 6 Speciale School Units overhandigd aan de Keniaanse overheid en de zes schoolhoofden. Het was een moment van feest omringd door alle kinderen van de schoolunits, hun ouders, medewerkers van KidsCare, ambtenaren en partners.

Meer lezen

Het KidsCare Voedsel programma

04-11-2022

Op 27 oktober jongstleden heeft KidsCare in samenwerking met de Keniaanse Nationale overheid en de LungaLunga regionale overheid voedselpakketten gedistribueerd aan dorpen die het hardst getroffen worden door de aanhoudende droogte. De droogte in de LungaLung sub-provincie zorgt voor grote problemen die leiden tot onmenselijke omstandigheden. Ook KidsCare huishoudens hebben hiermee te kampen. Door de aanhoudende droogte kunnen mensen geen landbouw meer uitoefenen. De grond is onvruchtbaar geworden, de waterdammen staan droog en daarom is water een enorm probleem. Dit zorgt ervoor dat mensen niet in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien, wat als gevolg heeft dat mensen honger leiden. 

Meer lezen

Waridihome en KidsCare

03-11-2022

Stichting WaridiHome heeft bijna 11 jaar in samenwerking met KidsCare een bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van leven van (wees)kinderen en hun opvanggezinnen in Kenia.

Meer lezen

Nieuw platform online fondsenwerving: Kentaa

04-07-2022

KidsCare heeft nu een eigen platform om online fondsen mee te werven. Hiermee kun je een eigen actie opzetten of je aansluiten bij een bestaande teamactie die iemand anders heeft aangemaakt. Zoals bijvoorbeeld het Geitenproject, waarmee we samen 120 verzorgers van kinderen uit de KidsCare projecten willen gaan ondersteunen. 

Meer lezen

KidsCare Partners