KidsCare gezin van Halina

Halina is weduwe en moeder van 7 kinderen (4 jongens en 3 meisjes). Ze vertelt hoe het leven door corona nog moeilijker werd. “Ik maakte mij constant zorgen."

"Hoe moest ik mijn kinderen voorzien van de volgende maaltijd? In de regio was er niet tot nauwelijks voedsel te verkrijgen doordat alles stilviel vanwege de coronacrisis.
 
Eén van mijn kinderen is invalide wat de situatie nog moeilijker maakt. Hierdoor kan ik minder goed uit de voeten en ben ik meer aan huis gebonden. Daarnaast is het voor zijn gezondheid nog belangrijker om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Doordat ik al in het Homecare programma van KidsCare voor invalide kinderen zit, werd ik als prioriteit gezien voor het voedselzadenpakket. Ik ontving mais, bonen, kunstmest en bestrijdingsmiddelen. En door de constante begeleiding van KidsCare en mijn harde werken, kan ik nu met trots zeggen dat ik ben begonnen met het oogsten maïs en erwten.
 
Het is zelfs zo dat ik een deel van de oogst kan verkopen op de lokale markt als extra inkomen. Voor het volgende landbouwseizoen bewaar ik wat maïs en erwtenzaden zodat ik opnieuw kan zaaien. Dank je wel KidsCare dat je er voor mij en andere mensen, die het hard nodig hebben, bent.”

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog