F5fc5108 86c1 443d bf7a 2b6e11399d83

KidsCare verhaal gezin van Khamis

Khamis is 10 jaar oud en komt uit een gezin met vier kinderen. Zijn moeder brengt hem elke dag naar de Special School Unit van KidsCare, waar hij nu al twee jaar naartoe gaat. In het begin kon Khamis niet lopen en vond hij het moeilijk om zichzelf uit te drukken, vooral praten was lastig voor hem. Dankzij therapie kan hij nu lopen en neemt hij actief deel in de klas, waar hij veel contact heeft met andere kinderen. 

Khamis geniet van zingen, tekenen en spelen met anderen. Thuis helpt hij met het verzorgen van de geiten. Twee jaar geleden droeg zijn moeder hem elke dag op haar rug naar school, maar nu kan Khamis zelf lopen. Soms loopt hij zelfs met de andere kinderen uit zijn dorp mee! Zijn moeder is enorm trots op hem.

De hele familie is ontzettend trots op Khamis's vooruitgang. Ze hebben hem zien groeien van een kind dat afhankelijk was van hulp naar een zelfstandige en actieve deelnemer aan het dagelijks leven. Zijn moeder in het bijzonder heeft met veel toewijding hard gewerkt om hem te helpen bloeien. Samen met zijn broers en zussen vormen ze een ondersteunend netwerk rond Khamis. Khamis wordt door hen aanmoedigt om zijn grenzen te blijven verleggen. Khamis's verhaal is een inspiratie voor anderen in hun gemeenschap, die nu zien dat kinderen met uitdagingen zoals die van Khamis, met de juiste zorg en steun, zich kunnen ontwikkelen en een volwaardig leven kunnen leiden.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog