Chimani en Mgumba

KidsCare verhaal van Papa Chimani en mama Mgumba 

Onvoorstelbaar

Papa Chimani en mama Mgumba hebben zes kinderen, waarvan er inmiddels twee volwassen en uit huis zijn. Zij wonen in de buurt, hebben een eigen gezin en dat gaat prima, er is onderling goed contact. Twee tieners hebben op het erf van hun ouders een eigen huisje (met makuti’s) kunnen bouwen en het ziet er allemaal heel netjes en opgeruimd uit, de iron sheets op het dak van het grote huis zien er fantastisch uit en er ligt ook een klein zonnepaneeltje op.

De deelname van dit gezin aan het programma loopt eind juni 2024 af. Zij hebben echt alles wat er uit het programma te halen was, er ook daadwerkelijk uitgehaald. En dat terwijl papa Chimani toen ze net in het programma waren opgenomen, een ongeluk kreeg en rechtszijdig verlamd raakte: veel medische kosten en verlies van werk waren de gevolgen. Mama Mgumba is niet bij de pakken neer gaan zitten en is stug doorgegaan. Ze heeft de hulp van KidsCare met beide handen aangepakt, de adviezen trouw opgevolgd, en alle obstakels die op haar pad kwamen, kunnen tackelen. De enorme gedrevenheid van Mgumba heeft ook KidsCare geholpen om haar steeds snel en adequaat te kunnen adviseren. Wat een vrouw!

Op het erf zit papa Chimani op een stoel, zijn vrouw is er niet. Er is nu op het erf een schoondochter aanwezig, die mama Mgumba af en toe helpt met de verzorging van haar man als zijzelf weg moet of elders aan het werk is.

Naast een shamba met groente voor eigen gebruikt, verdienen zij hun inkomen met onder andere de verkoop van kippen (voor vlees). Het allerleukste op het erg is dan ook het kippenhok: een zeer ingenieus vormgegeven, overdekte kuil in de grond met ‘gordijntjes’ voor de nacht. Papa Chimani legt uit dat ze dit goed schoon kunnen houden, en de kippen daarom ook geen ziektes kunnen oplopen.

Het is goed om te zien dat deze mensen het ondanks alle tegenslagen hebben gered en het nog steeds redden. KidsCare heeft grote bewondering voor ze!

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog