KidsCare gezin van Dana

Dana's verhaal is een prachtig succesverhaal als het gaat om de Speciale School Units. Ze is een 10-jarig meisje dat in minder dan 3 jaar tijd van een Speciale School Unit student overgezet is naar de eerste klas van de basisschool. 

Ze deed het namelijk zo goed en boekte binnen korte tijd enorme vooruitgang. Dana is in 2018 begonnen op de Speciale School Unit van de Vitsangalaweni Basisschool. Haar moeder helpt daar elke dag als 'matron'. Ze wonen 1 uur lopen van huis naar school. Wanneer de Speciale School Unit sluit om 12.00u wacht Dana's moeder op haar dochter die om 15:00u van school gaat. Moeder van Dana: "toen ik hoorde dat er een speciale school unit in ons dorp zou komen, heb ik mijn kind meteen ingeschreven. Het nieuws vernamen wij van ons dorpshoofd." Dana is dus een van de eerste leerlingen op de Vitsangalaweni Speciale School Unit.

"De moeder van Dana vertelt"
Toen ze beviel van Dana leek alles heel normaal. Na drie dagen had ze door dat iets niet klopte. Dana had pijn, en huilde. Ze merkte onder anderen dat haar dochter problemen had met haar ontlasting. Ze bracht de baby met spoed naar het nabijgelegen ziekenhuis. Maar daar stuurde ze haar naar een ander ziekenhuis. Zij konden Dana namelijk niet helpen. Dana bleef 1 maand in het ziekenhuis. De doktoren maakten een 'opening' aan de zijkant van haar lichaam voor haar ontlasting. Ze bleef 9 jaar met die 'opening' leven met alle gevolgen van dien. Ze moest regelmatig worden schoongemaakt, maar dat werd het gezin te duur. De moeder van Dana hield haar vaak thuis omdat ze zich 'schaamde' want Dana rook daardoor niet altijd fris. Wat Dana's hoofdje betreft, dat was vanaf de geboorte zo. Nadat zij over de Speciale School Unit hoorde en Dana inschreef, kreeg ze hulp van de organisatie en sponsoren die Dana wilde helpen. Dana werd al gauw doorverwezen naar de juiste kliniek.Uiteindelijk was Dana geholpen/genezen en kon ze weer stralen. Ze is ontzettend trots op haar kind maar vooral dankbaar voor KidsCare want als KidsCare er niet was, zou Dana nog steeds in dezelfde toestand verkeren.

"Dana wil mensen beter maken"

Dana over de Speciale School Unit
Ze is blij met het onderwijs dat ze krijgt. Ze wil later dokter worden. De Speciale school Unit is voor haar daarom een kans die ze gekregen heeft om een goede opleiding te kunnen volgen. Ze wil dokter worden omdat ze zieke mensen wil genezen net zoals zij toentertijd geholpen is.

Dana over naar school gaan
Ze gaat graag naar school om te leren. Ze houdt van wiskunde en presteert goed voor dat vak. Niet voor niets is zij overgeplaatst naar groep 1 op de basis school.

Over haar vrienden bij de Speciale School Units
Ze mist haar vriendin die Madodo heet, maar nu heeft ze nieuwe vrienden in groep 1 en die vindt ze ook leuk.

Dankwoord
We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van de Speciale School Units. Een speciale dank aan de donateurs. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze droom te realiseren.

Meer weten over KidsCare?
Bezoek onze website voor meer informatie over wat KidsCare Kenia is en wat we doen. Wilt u doneren? Klik hier.

Nogmaals dank,

Het KidsCare Team

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog