KidsCare gezin van Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

We zoeken het hutje, maar dat is onlangs afgebrand. We gaan op een boomstam zitten. Mary kijkt lachend naar haar moeder. Je ziet dat ze er niet zoveel van begrijpt. Mary is regelmatig misbruikt en heeft 3 kinderen gekregen van onbekende vaders. De oudste van 28 heeft inmiddels haar eigen gezin. Lucia zorgt voor Mary en haar 2 nog schoolgaande kinderen. Lucia heeft er alles voor over dat haar kleinkinderen naar school gaan. Vorig jaar heeft ze haar grond verkocht, zodat haar tweede kleindochter naar de middelbare school kan gaan. Daardoor heeft ze wel minder mogelijkheden om voedsel te verbouwen. Maar dankzij Kidscare kan haar jongste kleinzoon naar de basisschool gaan. Lucia hoopt dat haar kleinkinderen straks voor hun moeder zullen zorgen.

Mary kan echt niet voor zichzelf zorgen. Voorlopig mogen ze bij de buren logeren. Ze worden door de kerk geholpen om een nieuw hutje te bouwen. Wij zijn blij dat het huishouden van Lucia door Kidscare is uitgekozen. De maandelijkse bijdrage gaat hier echt het verschil maken.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog