4S0A6420 (003)

KidsCare verhaal van Jose

Jose (16 jaar) heeft een droom. Ze wil kapster worden, zodat zij kan bijdragen aan de schoonheid van de mensen in haar community en haar moeder financieel kan ondersteunen.

Vorig jaar is ze gestart met haar opleiding. Met een glimlach denkt ze aan haar moeder. Eerder ging het niet goed met de familie. Haar vader had het gezin verlaten en haar moeder kon het hoofd bijna niet boven water houden. De verlamming in haar arm droeg daar niet aan bij. Het huis zat vol gaten en Jose en twee van haar broers moesten van school af om hun moeder te helpen met het voorzien in eten.

Drie jaar geleden werd de familie van Jose geselecteerd om mee te doen aan het CBHB-programma. Inmiddels sprankelt er weer hoop in de ogen van Jose’s moeder. Haar landbouw levert voldoende op om de monden te vullen en het huis heeft inmiddels verschillende slaapruimtes en een golfplaten dak. Ze was zeer actief bij de trainingen van KidsCare en kan haar fysieke beperking inmiddels accepteren. Als vrijwilliger draagt ze zelfs bij aan het bewustwordingsprogramma’s over het leven met een beperking in haar gemeenschap! Ook konden Jose en haar broers weer gaan studeren. Jose is trots op haar moeder. Ze hoopt zelf later net zo sterk en positief te worden.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog