Zadenpakket voor 660 families tijdens derde coronagolf

27-03-2021

KidsCare Kenia gaat maar liefs 660 voedselzadenpakketten (mais, kunstmest en pesticide) uitdelen aan evenzoveel hulpbehoevende gezinnen met ruim 3000 kinderen. 

De families hebben hun inkomen volledig zien wegvallen en zijn afhankelijk van wat de dag hen brengt. Vooral jonge mensen zijn hun vertrouwen in de toekomst verloren. Door verveling en misbruik worden veel jonge meisjes moeder. Een negatieve spiraal lijkt ingezet.

Daarom heeft het team van KidsCare besloten om net als vorig jaar weer voedsel zadenpakketten beschikbaar te stellen aan 660 zeer arme families

De sociaal werkers van KidsCare begeleiden de gezinnen en zorgen ervoor dat ze allemaal op de juiste manier de pakketten gaan gebruiken. Een goede oogst mag daarom straks verwacht worden, zodat er weer voor maanden voedsel is.

Help KidsCare om dit mogelijk te maken. 100% van de donaties gaat rechtstreeks naar Kenia! Uw donatie is welkom: https://www.kidscarekenia.nl/zadenactie.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog