Winnaar Jos Oskam Trophy 2022

03-12-2022

Bij KidsCare vinden we het belangrijk dat werknemers zich geapprecieerd voelen en gewaardeerd worden voor hun goede inzet. Ook dit jaar vond daarom de uitreiking plaats van de 'Jos Oskam Trophy'.

Maanden van tevoren wordt er door de werknemers uitgekeken naar dit moment. De week voor de uitreiking heeft iedereen het erover en doen er een heleboel speculaties de ronde over wie de mogelijke winnaar en genomineerden zijn. Op 29 november was het dan eindelijk zo ver. De dag begon met een gezamenlijke lunch gevolgd door een heleboel leuke spellen waarbij er veel gelachen werd. 

De genomineerden van dit jaar zijn Melvin, Naomi en Omari met als winnaar Omari. Zij ontvingen allemaal hun certificaat dat ze met trots in ontvangst namen. De trophy werd overhandigd door de winnaar van vorig jaar namelijk Gwaru. 

Na dit mooie moment werden alle medewerkers verwend door mama Frida met haar beroemde cake en daarmee werd de dag ook afgesloten. 

Jos Oskam
Veel te vroeg hebben wij afscheid moeten nemen van Jos Oskam, onze vriend en KidsCare bestuurslid. Jos heeft veel gedaan voor de kinderen van KidsCare in Kenia. Hij deed dat vol overgave omdat hij daarmee zijn leven een ‘warme’ betekenis wilde geven en een voorbeeld wilde zijn voor anderen. Daarmee heeft hij zijn hart gevolgd.

Om de herinnering aan Jos levend te houden is de Jos Oskam Trophy in het leven geroepen. Een wisselbeker, die jaarlijks in Kenia zal worden uitgereikt aan de medewerker die zich ‘als samenwerkend teamlid’ heeft onderscheiden. 

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog