Winnaar Jos Oskam Trophy 2021!

25-11-2021

Dit jaar waren de teamleden Gwaru, Raechel en Kirui genomineerd voor de  Jos Oskam Trophy 2021. Alle drie hebben zij zich afgelopen jaar onderscheiden door een actieve en betrokken inzet.

Ter nagedachtenis van onze voormalige penningmeester Jos Oskam († 2020) werd voor de 2e keer de naar hem genoemde Trophy uitgereikt. 

Onder luid applaus van het team kreeg Gwaru de Trophy overhandigd door Fridah, de winnaar van vorig jaar. Daarna een klein feestje met het hele team.

Jos Oskam
Veel te vroeg hebben wij afscheid moeten nemen van Jos Oskam, onze vriend en KidsCare bestuurslid. Jos heeft veel gedaan voor de kinderen van KidsCare in Kenia. Hij deed dat vol overgave omdat hij daarmee zijn leven een ‘warme’ betekenis wilde geven en een voorbeeld wilde zijn voor anderen. Daarmee heeft hij zijn hart gevolgd.

Om de herinnering aan Jos levend te houden is de Jos Oskam Trophy in het leven geroepen. Een wisselbeker, die jaarlijks in Kenia zal worden uitgereikt aan de medewerker die zich ‘als samenwerkend teamlid’ heeft onderscheiden. 

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog