Waridihome en KidsCare

03-11-2022

Stichting WaridiHome heeft bijna 11 jaar in samenwerking met KidsCare een bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van leven van (wees)kinderen en hun opvanggezinnen in Kenia.

Door middel van gezinsprojecten werd financiële ondersteuning in combinatie met gezinsondersteuning (het HomeCare programma) geboden, met als doel een verbetering in de algehele leefomstandigheden van het hele gezin. Deelname van alle kinderen aan het volgen van onderwijs was hierbij een belangrijk speerpunt. Roosmarijn Wasseveld is als initiator, en degene die lokaal frequent aanwezig is, het gezicht van de stichting.

Na bijna 11 jaar is de stichting WaridiHome opgegaan in KidsCare Kenia. Vanaf het begin heeft WaridiHome in nauw contact gestaan met KidsCare en die krachtenbundeling werkte uitstekend. Gedreven door een zelfde doel en visie zijn er vele acties op touw gezet en daarmee vele kinderen geholpen. Op 25 september j.l. was er een klein samenzijn zijn met het huidige bestuur en met oud-bestuursleden om stil te staan bij een dikke 10 jaar WaridiHome. Gerard en Lisette waren vanuit KidsCare aanwezig om het symbolische stokje samen met Roosmarijn over te nemen als vertegenwoordiging van het bestuur van KidsCare. Naast mooie woorden mocht KidsCare ook een cheque van € 3.000,- in ontvangst nemen.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog