Volop actie in de 6 speciale schoolunits

05-04-2023

De leerlingen van de speciale scholen zijn druk met het schoolwerk. Voor de ouders en de dorpgemeenschappen wordt het steeds duidelijker wat het belang is van dit onderwijs voor de kinderen. Ze hebben nu een eigen passend plekje in dit speciale onderwijs. 

Creatieve activiteiten bouwen hun zelfvertrouwen op en doen hen stralen. Mooi om te zien is hoe de kinderen van het speciale onderwijs spelen met hun vriendjes van de basisschool. Dat brengt gelijkheid en bijzonder is dat al een paar kinderen ‘overgeplaatst’ zijn naar de basisschool. Na een periode van wennen bleken zij genoeg capaciteiten te hebben om die overstap te maken.

Specialeschool2
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog