Update voedselzadenpakket

11-10-2021

In Lunga Lunga hebben 600 gezinnen nu profijt van het extra hulpprogramma dat in april dit jaar gestart werd. De destijds uitgedeelde voedselzadenpakketten zijn goed benut waardoor er nu maïs en bonen uit hun velden geoogst worden.

De actie van de voedselzadenpakketten is gericht op duurzaamheid. De gezinnen kregen training over onder meer het gebruik van kunstmest. Een grotere opbrengst is daarvan het gevolg en daarmee wordt niet alleen gezorgd voor de eigen consumptie maar ook voor enige inkomsten uit verkoop. En natuurlijk moet er ook zaad bewaard worden om straks weer opnieuw te oogsten. Zelfs in de moeilijke coronatijd wordt zo gewerkt om met kleine stapjes uit de armoede spiraal te komen.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog