Uitdagingen!

13-11-2021

Het KidsCare team (32 medewerkers) is heel gemotiveerd aan het werk voor meer dan 2000 kinderen en hun families. Dat zagen Lisette en Gerard Geenen bij KidsCare in Kenia tijdens hun bezoek van 3 weken. Zoals altijd was het een ‘warm’ bezoek. Ze kregen van de trotse teamleden volop verhalen over verbeteringen, maar ook over de vele uitdagingen.

Corona en de aanhoudende droogte heeft gezorgd voor een verslechtering van de leefsituatie van veel families. Het vinden van het dagelijkse voedsel is de belangrijkste bezigheid voor veel gezinnen. Toch slagen de KidsCare sociaal werkers erin om samen te werken om een goed dak op het huis te krijgen, om de kinderen te laten slapen op een bedje in plaats van op de grond, om de kinderen naar school te laten gaan en/of om een of meer eigen kippen of geiten te kopen. Honger en bouwen aan een langere termijn staan op gespannen voet, maar eigenlijk is er geen keuze. Beide is nodig!

Lees hier de hele nieuwsbrief van november.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog