Sporttoernooi voor alle kinderen van de 6 Speciale Schoolunits

08-04-2024

Maandag 25 maart was een superdag in Kenia! Zo'n 100 kinderen met een verstandelijke beperking van de zes speciale scholen van KidsCare, vergezeld van moeders en leerkrachten, werden opgehaald door zo’n echte gele schoolbus. Dit was het eerste sporttoernooi dat de kinderen meemaakten en dat zorgde voor een opgewonden sfeer. 

Iedereen straalde, al was het voor sommige (autistische) kinderen soms zelfs iets te veel.

Hardlopen voor jongens en meisjes, diverse afstanden, verspringen, hoogspringen, kogelstoten en speerwerpen. Het was er allemaal. Met een beetje uitleg lukte het. Brood en melk maakten het feest compleet. Ieder kind ging met een medaille naar huis.

Het is moeilijk over te brengen hoe ontroerend deze dag was. Kinderen die ooit verborgen waren en zelden werden gewaardeerd, stonden nu in het middelpunt van de belangstelling en kregen aanmoediging en applaus. Is dat niet geweldig? Volgend jaar is er weer een toernooi.
De sportdag heeft ook stevig bijgedragen aan de positieve bewustwording om kinderen met een verstandelijke beperking naar school te brengen. Er was zelfs een item op de landelijke Keniaanse televisie en er verscheen een uitgebreid artikel in de krant. Mensen, bedankt voor jullie steun. Zonder een gedekt budget zou dit niet zijn gebeurd.

20240325 174848000 iOS
20240325 174849000 iOS
20240325 173151000 iOS
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog