Save the date: 20 November 19.30 uur

03-10-2023

Tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november organiseert KidsCare een bijzonder digitaal samenkomen. 

KidsCare vrijwilligersavond: Maak samen met ons het verschil voor kwetsbare kinderen op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind!

Wereldwijd is er sprake van sterke stijging in (voedsel)prijzen. In Kenia krijgen steeds meer kinderen onvoldoende eten, leven in een ongezonde woonsituatie en kunnen niet naar school omdat het schoolgeld niet betaald kan worden. Hun gezondheid en veiligheid wordt ernstig bedreigd. Vaders en moeders zien geen uitweg, en de overheden bieden geen vangnet. Kinderarmoede heeft diepe gevolgen. En dat terwijl ieder kind recht heeft op een gezonde en veilige jeugd.

Tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november organiseert KidsCare een bijzonder digitaal samenkomen. Ben jij een (oud-)vrijwilliger, donateur, ambassadeur of gewoon geïnteresseerd in KidsCare en haar werk in Nederland en in Kenia? Zet dan de datum alvast in de agenda! We willen met jullie vieren dat wij samen het verschil maken voor zoveel kinderen in Kenia. Meer informatie over de avond volgt binnenkort.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog