KidsCare vrijwilligersavond

06-11-2023

Op maandagavond 20 november is het zover: de online KidsCare vrijwilligersavond. Maak samen met ons het verschil voor kwetsbare kinderen op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind! Het hele gezin is welkom.

KidsCare zet zich in voor een veilige en liefdevolle familie voor ieder kind. In Kenia wordt KidsCare steevast omschreven als een grote familie. Als we de krachten van onze Nederlandse familie(s) bundelen met de KidsCare familie in Kenia en de kwetsbare gezinnen in LungaLunga, is er zo veel mogelijk!

De bijeenkomst starten we met een gezellige pubquiz voor het hele gezin. Daarnaast zullen we vertellen over de ontwikkelingen in Kenia. Ook in Nederland is er veel in beweging, en we zijn benieuwd hoe jullie denken over het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. In Kenia is gewerkt aan een antwoord op de huidige voedselproblematiek, en daar hebben we jullie hulp bij nodig!  

Ben jij een (oud-)vrijwilliger, donateur, ambassadeur of gewoon geïnteresseerd in KidsCare en haar werk in Nederland en in Kenia? Geef je snel op voor de bijeenkomst! Opgeven kan via deze link. 

Schrijf je op tijd in, dan ontvang je mama Fridah’s overheerlijke cake recept! De liefhebbers kunnen daarmee de keuken in en het resultaat tijdens de vrijwilligersavond laten zien.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog