KidsCare voor schoolkinderen in Nederland

12-06-2024

KidsCare heeft speciale programma’s ontwikkeld om in Nederland voorlichting te geven over ontwikkelingswerk op lagere scholen. In mei/juni dit jaar was KidsCare heel zichtbaar bij twee basisscholen. 

KidsCare heeft speciale programma’s ontwikkeld om in Nederland voorlichting te geven over ontwikkelingswerk op lagere scholen. Zie hiervoor de website van ons lespakket

In mei/juni dit jaar was KidsCare heel zichtbaar in twee lagere scholen. Bij Jacinta in Breda en Het Galjoen in Den Hoorn. In Breda hebben ruim 300 kinderen in groepen een uitleg gehad over het werk van KidsCare en ze gaan aan de slag met het lespakket. Bij Het Galjoen mochten alle kinderen een goed doel kiezen. Een mooi initiatief waarbij Lieze en Lotte in een eigen stand vertelden over de kinderen die geholpen worden door KidsCare.Het was geweldig hoe enthousiast de kinderen reageerden. De kinderen daar hebben veel minder dan wij. We gaan ze helpen! 

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog