KidsCare Motivational Day 2022

02-12-2022

Bij KidsCare wordt er het hele jaar door hard gewerkt aan een betere toekomst voor kinderen met een handicap en kwetsbare gezinnen uit de diverse dorpen. Het is daarom belangrijk om vooral ook een leuke tijd met elkaar te hebben. Elk jaar houdt KidsCare een 'Motivational Day' voor zijn werknemers. Deze dag staat in het teken van 'team bonding'. Dit jaar vond de 'KidsCare Motivational day' plaats op 21 november. 

De dag begon met een gezamenlijke lunch bereid door mama Frida en haar team. Daarna werd de dag geopend door de KidsCare directeur Ali die de werknemers een motiverende speech gaf. Hij vertelde de werknemers hoe trots hij op hen is en dat zij vooral trots mogen zijn op zichzelf. Ze doen immers iets terug voor de gemeenschap. Bestuursleden Gerard en Lisette waren ook van de partij en hebben de werknemers ook toegesproken met mooie motiverende woorden. 

De highlight van de dag waren de 'groepsgames'. Er werden vier teams gevormd; team Zwart, team Blauw, Team Paars en team Groen. Deze moesten het opnemen tegen elkaar. Alle teams waren vastberaden te winnen en daarom ook ontzettend fanatiek. De foto's spreken voor zich. Uiteindelijk won team Paars. 

Daarna vond de uitreiking plaats van de 'Jos Oskam Trophy' gevolgd door een afsluiting met mama Frida haar beroemde cake. 

Al met al, een geslaagde en leuke dag waarbij er veel met elkaar gelachen werd.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog