KidsCare gezinnen leren vloeibare zeep maken

19-04-2021

Alle Social Workers van KidsCare zijn de afgelopen tijd door het facilitaire team getraind in het maken van vloeibare zeep. 

Dankzij de training heeft het team nu de vaardigheid om vloeibare zeep te maken en zij delen deze kennis met de KidsCare gezinnen.

De gezinnen zijn na de instructie begonnen met het maken én verkopen van zeep. Dit zorgt voor inkomsten. De grondstoffen voor zeep zijn goedkoop, en hierdoor maken de gezinnen winst op de verkoop van vloeibare zeep. Een ander groot voordeel is dat de hygiëne binnen het gezin sterk is verbeterd omdat de vloeibare zeep gebruikt wordt voor het wassen van de handen, keukengerei en kleding.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog