Jouw stem kan het verschil maken!

23-10-2023

De deelname is een initiatief van Winnie Juma, hoofd van de afdeling voor kinderen met een beperking in Kenia. Winnie en haar team zorgen momenteel voor ruim 300 kinderen, die verstandelijk en/of lichamelijk beperkt zijn. Ieder kind heeft een individueel zorgplan en krijgt daarop afgestemde behandelingen of begeleiding.

Om nog meer maatwerk te kunnen leveren heeft Winnie een ‘Snoezelkamer’ op haar verlanglijstje staan. Een uitbreiding van de behandelingen van de ergotherapeuten. Winnie legt dit als volgt uit:

‘We bieden momenteel bezigheidstherapieën aan meer dan 100 kinderen met speciale behoeften. Meer dan 50% van deze kinderen met speciale behoeften heeft problemen met sensorische integratie, waarvoor we niet de juiste middelen hebben om hun vermogen om sensorische informatie te verwerken en te integreren en verbeteren.

Met dit project wil ik ervoor zorgen dat we deze kinderen een sensorische integratie behandeling kunnen geven. Daarom wil ik een Snoezelkamer creëren bij KidsCare in LungaLunga in Kenia.'

Stem hier op het project van Winnie, en kies voor optie 7

Wat is een Snoezelkamer?

Een snoezelkamer is een speciaal ontworpen ruimte die stimulatie en ontspanning biedt door gebruik te maken van verschillende zintuiglijke ervaringen. Deze kamers zijn vaak bedoeld voor kinderen met verschillende ontwikkelings- en sensorische uitdagingen. De kamer bevat kleurrijke verlichting, zachte kussens, knuffels en tactiele elementen zoals zachte tapijten en texturen om aan te raken.

Het doel is om een kalmerende en comfortabele omgeving te bieden waarin kinderen zich kunnen ontspannen, zich veilig voelen en sensorische prikkels op een gecontroleerde en aangename manier kunnen ervaren.

Stem hier op het project van Winnie, en kies voor optie 7

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog