Jos Oskam wisselbeker

16-11-2023

Tijdens de jaarlijks teamdag werd voor de vierde keer de Jos Oskam wisselbeker uitgereikt aan de meest gewaardeerde medewerker in 2023.

Er waren uit de verschillende afdelingen drie genomineerden voor de beker. Edah Mbithi werd de uiteindelijke winnaar. Zij is een pro-actieve allround secretaresse bij de afdeling voor kinderen met een beperking. Zo mooi om op deze manier onze vriend Jos Oskam te laten voortleven op het plekje in Kenia waar hij zo gelukkig kon zijn en veel deed voor de kinderen.

Een vast onderdeel van de teamdag is het doen van spelletjes. Touwtrekken is in Kenia favoriet. Ieder teamlid is ongelofelijk fanatiek met blauwe plekken en open handen als gevolg.

Jos Oskam Trophy1
Teamdag 2023
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog