Internationaal ervaring uitwisselen

11-09-2023

Het team in Kenia heeft kwaliteitsbevordering hoog in het vaandel staan. Elke maand staan er trainingen voor het team gepland, maar deze maand komt daar een bijzonder leerprogramma bij.

Het gaat om het - mede door KidsCare ontwikkelde - Mutual Learning Program, waarbij  ervaringen worden uitgewisseld met collega-organisaties over de hele wereld!

Deze ronde doen organisaties mee uit onder meer Rwanda, Ecuador, Brazilië, India, Mexico en Mozambique. Zes maanden lang volgt de groep een innovatief leer- en uitwisselingsprogramma. “Ik hoop onder andere te kunnen leren over een meer participatieve aanpak in het aangaan van gemeenschapsproblemen”, zegt Salim Bakari (Bestuursvoorzitter KidsCare Kenya).

Voor meer informatie over het programma, zie www.mutuallearningprogram.org.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog