Het KidsCare lespakket succesvol in gebruik

28-02-2024

Basisschool 't Palet uit Grootebroek maakt naar volle tevredenheid gebruik van het lespakket van KidsCare Kenia.

KidsCare heeft een speciaal lespakket ontwikkeld voor basisscholen. Basisschool 't Palet heeft een aanvraag gedaan via onze website en de werkboekjes kosteloos ontvangen. 

De school is gestart met het werkboekje en dit sluit samen met het online materiaal heel goed aan bij de leerlingen. De kinderen hebben daarna ook zelf ballen en huisjes gemaakt.

Het lespakket ‘Van Nederland naar Kenia met KidsCare’ biedt afwisselend materiaal om een compleet en aansprekend project in de onder-, midden en bovenbouwgroep mee in te vullen.

Het lespakket bestaat uit onder andere werkboekjes voor de leerlingen, diverse video’s en werkbladen. Ook is er een docentenhandleiding met daarin de beschrijving van 10 lessen om in de klas te geven. De volledige lesprogramma’s en docentenhandleiding zijn te zien via: lespakket.kidscarekenia.nl

1000034930
1000034731
1000034981
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog