Groningse ondernemers suppen €11.500 bij elkaar voor KidsCare

20-09-2021

De Groningers Martin Veenstra en Hein Luinstra zijn al ruim 15 jaar bevriend. Samen met 9 andere ondernemers hebben ze Stichting Mahalo opgericht. Een netwerkorganisatie voor ondernemers. Eén van de doelen van de stichting is om jaarlijks iets goeds te doen voor de wereld.

Hier wordt elke cent goed besteed
Martin: “Onze stichting bestaat uit verschillende commissies die jaarlijks rouleren. Hein en ik vertegenwoordigden dit jaar de commissie ‘goede doelen’. Een kennis van ons woont in Nairobi en hij vertelt ons regelmatig over de schrijnende situatie in Kenia.”

Hein: “Naar aanleiding van zijn verhalen zijn we online gaan zoeken naar stichtingen die zich inzetten voor mensen in Kenia. Zo kwamen we bij KidsCare terecht. Na een gesprek met Gerard en Lisette (oprichters KidsCare) wisten we zeker dat het door ons op te halen geld goed terecht zou komen. Hun persoonlijke drive sprak ons enorm aan. Deze mensen maken met KidsCare zo’n enorme impact.”

Martin: “Het is een kleine organisatie, elke cent wordt goed besteedt en er blijft niets aan de strijkstok hangen. Alle kosten die gemaakt worden betalen de mensen uit eigen zak. Voor ons gevoel is wat KidsCare doet ook veel meetbaarder dan grote organisaties. Die overigens vaak ook prima werk doen hoor.”

Ondanks corona werkte de gemeente Groningen mee
Martin: “Om geld op te halen hebben we een SUP wedstijd georganiseerd.  Een soort sponsorloop maar dan op de SUP door de Groningse grachten. Elk rondje is 4 km en gemiddeld doe je daar een uur over. Er zijn mensen die wel 7 à 8 uur op de SUP hebben gestaan.”

Hein: “In eerste instantie kregen we van de gemeente geen vergunning vanwege de lockdown. Doordat het verhaal van KidsCare zo aansprak en we tijdens het gehele evenement 1,5 meter afstand konden houden kregen we toestemming om met maximaal 40 personen te suppen. We hadden als doel gesteld dat we minimaal €5000,- op wilde halen en dat €10.000,- echt fantastisch zou zijn. Uiteindelijk heeft onze actie €23.000,- opgeleverd. Waarvan de helft voor KidsCare is en de andere helft voor Kiva. Een stichting die microkredieten verstrekt in Kenia.”

Martin: “Bijna alle deelnemers waren Groningse ondernemers. Ruim 900 mensen hebben ons gesponsord. We zijn er enorm trots op dat we in een hele korte tijd zo’n bedrag hebben opgehaald. Ik raad andere ondernemers en sociale netwerken aan om eens verder te kijken dan de grote organisaties als je, je wilt inzetten voor een goed doel. Met een stichting als KidsCare bouw je echt een persoonlijke band op. Gerard en Lisette informeren ons over wat er met het geld gebeurt en dat is leuk om te horen. Dit heeft ons zo enorm veel voldoening gegeven.”


Wil jij je als bedrijf, stichting of personeelsvereniging ook inzetten voor KidsCare? Of wil je, je kerstgeschenk doneren? Neem dan contact op met KidsCare of kijk voor meer informatie op de pagina https://www.kidscarekenia.nl/help-mee/

 .

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog