Gouverneur te gast op Child Protection Event

16-11-2023

Zaterdag 4 november j.l. werd op het centrum van KidsCare een grote bijeenkomst georganiseerd. Daarbij werkte KidsCare samen met  24 partnerorganisaties aan het thema Child Protection. Er kwamen ruim 450 betrokken mensen. De Nationale  en Kwale County overheden waren ruim aanwezig. 

Eregast was Fatuma Achani, de Gouverneur van Kwale. Zij was zeer onder de indruk van het aantal organisaties die samenwerken in het veld. Zij beloofde haar steun aan dit platform. Iedereen bleef eten en de pers was ruim aanwezig. Dit soort bijeenkomsten dragen echt bij aan de bewustwording dat ieder kind het recht heeft op een veilige omgeving. Alle 450 aanwezigen gingen met een grote glimlach naar huis. ‘Children’s safety starts with me and you’ was de oproep die ieder vol overtuiging met zich mee nam.

Waarom is Child Protection zo nodig?
De 14 jarige Marja is misbruikt door een leraar uit haar dorp. Haar vader Omar wilde naar de politie gaan, maar zijn eigen vader en broers kwamen in verzet. Zijn familie vond dat dit onderling opgelost kon worden. De leraar en zelfs de hoofdmeester van de school vonden dat ook. Toch is Omar naar de politie gegaan. Aanvankelijk kreeg hij daar geen gehoor tot hij uitlegde dat KidsCare hem steunde. De vader van Omar is nu heel boos en heeft Omar en zijn hele familie van het erf gestuurd. Marja heeft het zwaar. Ze is al zo beschadigd door het misbruik en krijgt van haar opa de schuld van alle familieruzie. Goed nieuws is dat de leraar die Marja misbruikte, dankzij intensieve support van KidsCare, gearresteerd is en voor het gerecht moet komen. Marja wordt momenteel met veel liefde en professionele deskundigheid verzorgd. Deze zaak heeft veel los gemaakt in de omgeving. Gerechtigheid is toch mogelijk en hopelijk inspireert het anderen om ook op te staan! De les voor KidsCare is dat we moeten doorgaan met onze Child Protection activiteiten om ervoor te zorgen dat meer kinderen kunnen opgroeien in een veilige omgeving.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog