Fietsvrienden gezocht!

19-06-2024

Ga jij als enthousiaste fietser samen met een groep of club(je) fietsen  dan is het misschien leuk om met elkaar te gaan fietsen voor KidsCare! Wij hebben een mooi doel dat heel geschikt is voor fietsfanaten.

Samen met World Bicycle Relief willen we de 200 vrijwilligers van de 24 Kinderbeschermingscomités in LungaLunga voorzien van fietsen. Na het doorlopen van het uitgebreide trainingsprogramma organiseren die comitéleden volop bewustmakingsactiviteiten in scholen en de dorpsgemeenschappen. Daarnaast identificeren en begeleiden ze gevallen van misbruik.

Belangrijk en noodzakelijk werk. Het werk wordt gedaan in dorpen die wijd verspreid zijn. Het is eigenlijk te tijdrovend om de dorpen te voet te bezoeken. Als we hen kunnen voorzien van fietsen, kunnen zij op duurzame wijze grotere gebieden bestrijken en nog veel meer kinderen helpen.

Wordt jij hier enthousiast van? Organiseer dan een activiteit zoals een middag wielrennen en vraag vrienden, familie en collega’s om geld te doneren voor het project. Nog mooier: trommel jouw vrienden op en ga aan de slag als team! Voor meer info, zie

https://kidscarekenia.kentaa.nl/teams/cycling-for-child-protection

Als je zelf niet fietst dan weet je misschien nog wel andere mensen, die je kan attenderen op deze actie. En natuurlijk kunnen ook wandelteams, subgroepen of wat dan ook meedoen. Help u mee om onze vrijwilligers in Kenia een fiets te bezorgen?  

Download hier een korte handleiding, waarin wordt uitgelegd hoe je in actie kan komen!

CCPC
Foto fietsenproject3
CP
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog