Family Power vol energie van start gegaan

17-06-2021

In 2020 vierden wij ons 10 jarig jubileum. KidsCare stelde zichzelf het doel het thema ‘Every child needs a family’ verder uit te diepen. Uit deze taakstelling is Family Power voortgekomen, een vergaande samenwerking tussen 9 NGOs wereldwijd. Allemaal koplopers op het gebied van kindzorg in familie en community. 

Tijdens het 1,5 jaar durende onderzoek- en communicatieproject worden ervaringen uitgewisseld en vastgelegd in een case onderzoek met als doel andere hulporganisaties en donoren te inspireren en begeleiden naar een zorgmodel met familie als middel.

Family Power in het kort:

Wie?
9 NGOs bestaande uit een Nederlands particulier initiatief en internationale partner organisatie verspreid over maar liefst 4 continenten.

Waarom?
De ontwikkeling van een kind verloopt het beste in zijn of haar familie en community. Daar hebben zij zelfs het recht op! Desondanks is de situatie voor veel kinderen anders. 80-90% van de kinderen in weeshuizen hebben een of beide ouders nog. Er is een alternatief en dat moet gedeeld worden!

Wat?
De negen ervaren particuliere initiatieven en internationale partners van Family Power willen zichtbaar maken HOE kwetsbare kinderen toch kunnen opgroeien in een veilige, zorgzame en permanente familie. Ons internationale onderzoek wordt ondersteund door de Radboud Universiteit en vormt de input voor een inspirerende bewustwordingscampagne en training en consultancy programma. Family Power gelooft in samenwerking en zoekt daarom verbinding met diverse Nederlandse en internationale netwerkorganisaties.

Eind mei heeft de eerste grote internationale bijeenkomst plaatsgevonden. Wat een fantastische ervaring om zo direct verbonden te zijn met gepassioneerde en enthousiaste mensen wereldwijd. Dit is het begin van iets moois! 

Voor meer informatie zie de website www.familypower.net of de facebookpagina van Familypower

“It is a concern of everybody – of our organisations, of the community and of all levels of the government – that our children get what they need: a family and protection. They should be happy, they should be free.” – Ali Mwaziro, KidsCare Kenia

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog