Every Child Matters

28-01-2022

Onder het motto ‘Every Child Matters’ kon KidsCare vorige maand meer dan 200 kinderen met een beperking bereiken voor registratie.

De registratie werd samen met de overheid gedaan en is bedoeld om identiteitskaarten uit te geven waarmee de families een beroep kunnen doen op overheidsdiensten. In de KidsCare regio weten de meeste families niet eens van het bestaan van die registratie.

Een prestatie van de KidsCare sociaal werkers om de verzorgers daarover te informeren en hen op deze schaal te mobiliseren. ‘Wonderen’ mogen niet direct verwacht worden van de registraties, maar het is weer een stap voorwaarts.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog