Een steuntje in de rug

27-01-2024

Maya, moeder van vier jonge kinderen is blij dat ze weer naar huis kon. Tijdens de hevige regenbuien in december heeft ze vele nachten geschuild in een nabij gelegen kerkgebouw. Ze sliep daar in een kleine ruimte met vijf andere families. Alles beter dan in haar eigen huis want daar stroomde het regenwater doorheen. 

Maar nog het meest verdrietig was Maya omdat haar akkertje volledig was verwoest. Ze had net zaden gepland en hoopte op een oogst die haar voldoende voedsel zou brengen. Maya was moedeloos van al die tegenslag. Recent sprak ze met de sociaal werker van KidsCare die haar nieuwe zaden beloofde. Maya is gelijk aan de slag gegaan om haar akker opnieuw gereed te maken. Het was dat steuntje in de rug van KidsCare die haar weer goede energie gaf!

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog