Een klein beetje mooier

29-03-2023

Gert-Jan is één van de veertien diakenen van de Protestantse wijkgemeente Den Haag Zuidwest. Deze wijkgemeente omvat een drietal ‘gebouwen’: de Bosbeskapel, de Abdijkerk en de Shalomkerk. De diakenen (allen vrijwilligers) zijn er als ambtsdragers verantwoordelijk voor om de nood van de medemens, dichtbij of veraf, onder de aandacht te brengen van de gemeenteleden. En dat doen Gert-Jan en zijn collega’s steeds weer met grote inzet.

Op zoek naar een goed doel waarvoor de wijkgemeente zich voor een korte periode zou kunnen inzetten, werden in 2022 de belangrijkste pijlers waaraan zo’n project zou moeten voldoen op een rijtje gezet: buitenland, kinderen en vergroten zelfredzaamheid. En, naast een groot aantal andere voorstellen, leverde dat van een van de gemeenteleden ook een tip op over KidsCare Kenia. De diakenen kozen uiteindelijk gezamenlijk voor dit project en Gert-Jan werd  aangewezen als de (vrijwillige) coördinator van de actie. Gaande het gesprek is het overduidelijk dat hij het project een warm hart toedraagt.

Lees het hele interview hier op onze website

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog