De opbrengst van de Voedselzadenactie is 12.700 euro!

24-04-2021

Het is allemaal in een hoge versnelling gelukt. Maar liefst 660 gezinnen kregen een voedselzadenpakket bestaande uit maiszaden, kunstmest en bestrijdingsmiddelen, zo’n 50 kg per pakket. Alles bij elkaar zo’n 33.000 kilogram.

Hoewel KidsCare de nodige ervaring heeft met hulpacties is de logistiek een hele uitdaging voor KidsCare. Vooraf moest het gezin (al dan niet samen met buren) voldoende land gereed hebben om in te kunnen zaaien. De actie was precies op tijd gepland. Juist voor de start van de regenperiode. Voor de 660 gezinnen betekent deze actie dat ze straks voldoende voedsel hebben en misschien nog wel wat mais kunnen verkopen. Daarmee wordt echt het verschil gemaakt in een tijd dat overleven elke dag aan de orde is.

Het bestuur van KidsCare in Nederland werden super verrast door vele spontane reacties van betrokken donors. Er werd binnen twee weken meer dan 150 donaties ontvangen en dat bracht een totaal geldbedrag van 12.700 euro. Geweldig toch dat zoveel mensen uiting geven van hun betrokkenheid bij de KidsCare kinderen en hun gezinnen. Alle donaties zijn direct en volledig besteed aan de voedselzadenactie in Kenia.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog