Bouw Every Child Matters Centre

26-03-2022

KidsCare startte haar zorgverlening voor kinderen met een beperking 7 jaar geleden. Nu is er in de organisatie een apart KidsCare team van 10 personen, waaronder 4 therapeuten en 4 sociaal werkers. Zij zijn verantwoordelijk voor de individuele zorg van meer dan 150 kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking

Daarnaast begeleidt het team de 6 door KidsCare gebouwde Speciale School Units. De groei van deze activiteiten zorgde ervoor dat er in het KidsCare Centrum te weinig ruimte is voor de therapiesessies en er is nauwelijks gelegenheid om vertrouwelijke (counseling-) gesprekken te hebben. Daarom komt er direct naast het KidsCare Centrum een eigen servicecenter voor kinderen met een beperking. Dat plan werd in 2021 uitgewerkt en er werden donateurs gevonden (Nederlands Albert Schweitzer Fonds en een anonieme sponsor) voor de bekostiging. Planning is om mei 2022 het nieuwe service center officieel te openen. De naam van het uitbreidingsprogramma is veelzeggend: Every Child Matters Centre.   

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog