Bezoek aan KidsCare Speciale School Units

19-11-2021

137 kinderen gaan dagelijks naar een van de zes speciale schoolunits en het aantal groeit nog steeds. Twee jaar geleden leefden deze kinderen met een geestelijke beperking verborgen in hun huis. Nu zitten ze elke dag op school en aan hun stralende moeders zie je hoe geweldig zij het vinden dat hun kind gewoon naar school kan en leert om daar met anderen samen te zijn.

Tijdens het laatste werkbezoek bleek dat op een enkeling na, geen van de kinderen die ochtend ontbijt had gehad en op school was er ook niets te eten voor hen. Dat kon je gewoon aan ze zien. De juf vertelde dat ze het met de ouders besproken had. Maar die zagen geen oplossing. Af en toe kocht ze van haar eigen geld wat eten voor de kinderen. Zo lief. KidsCare gaat de komende maanden zorgen dat deze 137 kinderen dagelijks wat eten krijgen. Een besluit dat door de directie met het hart genomen is.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog