Bezoek aan Gouverneur in Kwale

03-04-2024

George Baya (Directeur KidsCare), Anisa Menza (Board member), Lisette en Gerard Geenen waren op 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met Fatuma Achani, Gouverneur van Kwale County, en haar team. Het was een betekenisvolle bijeenkomst, waarin de Gouverneur vol respect over het werk van KidsCare sprak en daarbij aangaf dat KidsCare heel complementair werkt aan hetgeen zij en haar staf doen.

Fatuma Achani bevestigde dat veel gezinnen in haar sub county Lungalunga in diepe armoede leven en dat we samen de krachten kunnen bundelen om daar verandering in te brengen. Een uitnodiging aan KidsCare en tegelijk een opdracht aan haar ministers en ambtenaren om daar werk van te maken.

De delegatie van KidsCare voelde dat als een erkenning van het vele werk dat de afgelopen 12 jaar is gedaan en bevestigde dat we samen een verschil maken in het leven van veel kwetsbare gezinnen en kinderen in nood. Samen sterk is nu ook in Kenia meer dan een motto. Deze gouverneur sprak vanuit haar hart en dat opent veel deuren. De komende periode gaat KidsCare samen met de verschillende departementen inhoud geven aan haar uitnodiging om samen te werken. Fijn dat er nu een Gouverneur is die oog heeft voor de nood van de armste gezinnen.

20240312 145227000 iOS
20240312 145230000 iOS
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog