Ali Mwaziro (1 augustus 1966 – 9 augustus 2023 †)

12-09-2023

Langs deze weg willen wij jullie bedanken voor de overweldigende steun en vele warme reacties die wij ontvingen na het overlijden van Ali Mwaziro, onze Keniaanse directeur, mede- oprichter van KidsCare en goede vriend.

Het was hartverwarmend hoe zowel in Kenia als in Nederland zoveel mensen hun medeleven hebben getoond. Het heeft ons geraakt en ontroerd en nog scherper doen beseffen hoe waardevol de band met Ali was.

De steun heeft ons geïnspireerd en gemotiveerd om in de geest van Ali voort te blijven werken aan zijn ideaal: de zorg voor hulpbehoevende kinderen. Geloof ons dat al die warmte uit Nederland ook uitgestraald is naar het team in Kenia. Voor hen voelt dat als een stevige steun in de rug, die vertrouwen geeft ook naar de toekomstige samenwerking.
 
Ali's nalatenschap zal voortleven in de thuiszorg programma’s waar hij zich met zoveel passie voor heeft ingezet. Zijn streven naar positieve veranderingen van de kindzorg en zijn onvermoeibare inzet daarvoor zal doorgaan. Dat heeft het team in Kenia tijdens de recente afscheidsviering overtuigend bevestigd. Ali’s zinspreuk “We have a dream and nobody can stop us” kreeg voor hen nog meer onomkeerbare betekenis.

Nogmaals, veel dank voor je steun en betrokkenheid. Laten we er samen voor zorgen dat we, in lijn met de visie van Ali, blijven werken aan een betere wereld voor de kinderen.

Met warme groeten,

Namens het bestuur,

Lisette en Gerard Geenen

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog