Over ons

KidsCare Kenia is een ideële Stichting, die werd opgericht in 2010. KidsCare heeft tot doel de thuiszorg van wees- en hulpbehoevende kinderen in de sub county (lees provincie) Lunga Lunga in Kenia te bevorderen. KidsCare is een initiatief van Lisette en Gerard Geenen. Sinds 1999 werkten zij aan projecten gericht op de zorg en ontwikkeling van kinderen. Ze bouwden diverse lagere scholen, een medische post en een modelboerderij. Sinds 2010 ligt de focus geheel op de ontwikkeling van KidsCare en haar thuiszorg voor wees- en hulpbehoevende kinderen. 

In Nederland worden Lisette en Gerard actief geholpen door een professioneel bestuur en door veel vrijwilligers. Financieel worden de werkzaamheden ondersteund door een groot aantal donateurs, die al dan niet periodiek een geldbedrag aan KidsCare overmaken. Daarnaast wordt waar mogelijk ook gebruikgemaakt van subsidies en/of van samenwerking met kind-georiënteerde fondsen/partners. Dankzij haar vrijwilligers lukt het om in Nederland nagenoeg geen overhead te hebben. Met elkaar wordt er veel bereikt en al het donorgeld wordt in Kenia besteed.

Ali Mwaziro, de directeur van KidsCare in Kenia en zijn lokale team (inmiddels 24 medewerkers) werken hard om de sterk groeiende activiteiten in goede banen te leiden. Door de goede thuiszorg resultaten in 24 dorpen wordt KidsCare herkend en erkend in de gehele sub county Lunga Lunga. 

Het homecare programma voor weeskinderen is inmiddels volledig ontwikkeld en draait prima. In 2015 werd begonnen met een homecare programma voor kinderen met een beperking. Geweldig om te zien hoeveel KidsCare ook voor die kinderen kan betekenen. Indien er voldoende financiële middelen worden gevonden gaat KidsCare in 2016 nog twee homecare programma’s verder ontwikkelen. Een voor ‘jonge moeders’ en een voor de aanpak van kindermisbruik. Zie verder bij de vier homecare programma’s.

De directe thuiszorg benadering van KidsCare leidt tot een onmiddellijk positief effect: kinderen gaan naar school, hebben zo nodig medische zorg en noodzakelijk voedsel is gegarandeerd. Daarnaast zijn er zichtbare structurele resultaten uit de economische verbeterprojecten en de intensieve begeleiding door de lokale groep vrijwilligers. Zo wordt bijvoorbeeld met de families intensief gesproken over familieplanning, over de rechten van vrouwen en kinderen en over het omgaan met aids binnen de families. Zodra de huishoudens enigszins gestabiliseerd zijn worden economische verbeterprogramma’s gestart. Wie de nieuwe energie heeft gezien in de deelnemende huishoudens weet dat die verbeterprogramma de betreffende familie structureel op ‘leefbaar’ niveau zal brengen. De wees- en/of hulpbehoevende kinderen in het huishouden profiteren daar het meest van.

Berekend is dat de structurele KidsCare thuiszorg aanpak per huishouden met gemiddeld 5 wees- en/of hulpbehoevende kinderen circa 20 euro per maand kost. Met dat geldbedrag kan ervoor gezorgd worden dat het huishouden uit haar armoede isolement komt en in maximaal drie jaar tijd weer zelfstandig kan gaan functioneren. Met een donatie van 20 euro per maand zorgt u er voor dat alle kinderen in een KidsCare huishouden aan hun toekomst kunnen bouwen.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer

KidsCare Facts & Figures

16.000

Lorem ipsum dolor sit amet

70.000

Lorem ipsum dolor sit amet

110.001

Lorem ipsum dolor sit amet

6.000

Lorem ipsum dolor sit amet