Jet van Hasselt

Jambo (Dag)! Mijn naam is Jet van Hasselt. Ik ben vanaf november actief als vrijwilliger bij KidsCare in Kenia binnen de zes Speciale School Units. Ik heb 20 jaar ervaring als leerkracht in het speciaal onderwijs en wilde graag mijn expertise delen met de leerkrachten van de speciale units.

 Ik ben gaan ervaren en observeren. Daar heb ik veel van geleerd. Stralende gezichten als de leerlingen met verf en lijm/papier mogen werken. Dat hebben ze nog nooit gedaan. Ook stralende leerkrachten die graag willen leren. Samenwerking met de leerkrachten is van het grootste belang. Mijn uitdaging is de leerkrachten te trainen en zo voor de lange termijn het onderwijs te verbeteren. Mijn focus ligt op het (juiste) gebruik van dagritme kaarten in de klas, het aanleren van creatieve skills, omgaan met ontwikkelingsmaterialen en het introduceren van ‘Aisha and Friends’ , een nieuwe methode voor sociale weerbaarheid. Ik geniet volop van de resultaten die ik in de klassen zie en ga daar de komende maanden vol energie mee verder.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog