Veelbelovende resultaten vanuit Kenia

2-11-2020

Nog geen jaar nadat we de krachten van het thuiszorgprogramma en het bijenhoudersprogramma gebundeld hebben, kunnen wij met trots een goed resultaat in meerdere huishoudens constateren, zoals bij Lina en Aisha.

Lina is een alleenstaande moeder van 2 meisjes, en ze leeft in een van de armste dorpjes in Kenia. Voordat ze werd opgenomen in ons thuiszorgprogramma en het bijenhoudersprogramma, woonde ze nog in een instabiele woning. Lina kan nu een nieuwe woning van metalen platen maken, dankzij de maandelijkse KidsCare hulp.

 

Aisha is een weduwe, met één kind en vier kleinkinderen. Voordat ze in ons thuiszorgprogramma werd opgenomen, was ze voornamelijk afhankelijk van haar landbouwwerkzaamheden om zichzelf en haar kinderen te onderhouden. Haar huis met 3 kamers had geen stabiele deur, en de kinderen moesten op de grond slapen met weinig tot geen beddengoed. Dankzij de hulp van de Sociale werkers van KidsCare heeft Aisha nu een klein eigen bedrijfje waarmee zij gefrituurde vis verkoop. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij haar deur kon repareren, en dat ze de slaapplaatsen van haar kinderen heeft kunnen verbeteren.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog