Lespakket voor basisscholen in Nederland "Van Nederland naar Kenia"

31-05-2021

Voor basisscholen in Nederland heeft KidsCare Kenia een lespakket ontwikkeld. Door middel van filmpjes, een werkboekje en inspirerende lessen maken kinderen in Nederland kennis met leeftijdsgenoten in Kenia. 

Zo leren leerlingen over de verschillen in het dagelijks leven hier en daar. Uiteindelijk kunnen kinderen in Nederland de kinderen in Kenia helpen door het inzamelen van sponsorgeld.

Nu zijn wij hard op zoek naar scholen die met ons lespakket aan de slag willen. En daar hebben we jullie hulp bij nodig! Kennen jullie iemand die op een school werkt? Vertel deze scholen dan over het lespakket van KidsCare. Het lespakket en de filmpjes bekijken? Klik hier: https://lespakket.kidscarekenia.nl

Onze speciale dank gaat uit naar Mach3Builders voor het hosten van de website van het lespakket en
DIT IS WIJS voor het sponsoren van het drukwerk van de werkboekjes.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog