De ongelijkheid in Kenia wordt alleen maar groter

05-10-2020

Wij hebben grote bewondering voor het team in Kenia dat zich onvermoeid inzet om de gezinnen in nood te helpen. De economische- en sociale gevolgen door de pandemie zijn immens.

Dagloners zijn op straat komen te staan en scholen zijn vanaf eind februari dicht (en blijven dat zeker nog tot eind van dit jaar). School betekent in een land als Kenia veel meer dan alleen onderwijs. Het is een plek waar je een warme maaltijd krijgt en die betrekkelijk veilig is. Meisjes zijn extra kwetsbaar. Zo is er een toename te zien van ongewenste zwangerschappen nu de scholen dicht zijn.
 
KidsCare wil zich, ook zeker tijdens de pandemie, in blijven zetten voor de allerarmste mensen in Kenia. Draagt u ook een steentje bij? Doneer dan nu.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)
Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog