Vastenactie bij de Fatimaschool

Aan de hand van een lespakket hebben de kinderen op school kennisgemaakt met de leefsituatie van kinderen in Kenia. Daarna zijn alle kinderen zelf in actie gekomen

De vastenactie voor de weeskinderen van KidsCare in Kenia heeft geleid tot een recordopbrengst van maar liefst € 19.800,83! Hiermee kunnen ruim 55 huishoudens gedurende anderhalf jaar lang geholpen worden, zodat ze daarna zelfstandig verder kunnen. 

 KidsCare helpt kinderen met thuiszorg in hun eigen omgeving en biedt zorg op dorpsniveau voor de armste kinderen en hun gezinnen op het platteland van Kenia. Want ieder kind verdient een gezin om in op te groeien.

Sponsorloop en heitje voor een karweitje
De kinderen van de Fatimaschool zijn tijdens de vastenperiode enthousiast aan de slag gegaan onder het motto 'heitje voor een karweitje'. De kinderen hielpen een handje extra in het huishouden en veel ouders hebben vast ontdekt dat hun kinderen al veel kunnen bijdragen. Ook werd er een sponsorloop georganiseerd, waarvoor alle kinderen - van de peuters tot en met groep acht - de benen uit hun lijf hebben gelopen, luid aangemoedigd door opa's, oma's, leraren, ouders en andere belangstellenden!

Lespakket
Aan de hand van een lespakket hebben de kinderen op school kennisgemaakt met de leefsituatie van kinderen in Kenia. Met video’s en werkbladen werd voor de kinderen heel zichtbaar hoe Keniaanse kinderen wonen, leven, naar school gaan en spelen. Ook hebben de kinderen geleerd om chapati’s te koken, hebben ze zelf speelgoed gemaakt en een Keniaans lied geleerd.
 
Maxime (groep 4a), Fedor (Zebra’s) en Beryl (Giraffen) le Poole ontvingen de cheque van Nicole van Dijk. De cheque zal tijdens de reeds geplande reis naar KidsCare in de meivakantie aan de directeur van KidsCare worden overhandigd.
Rieneke van de Laar: "Wat een bijzondere vastenactie was dit voor ons en KidsCare. We hebben voor de eerste keer zo’n grote scholenactie opgezet. En wat ontzettend leuk dat het ook nog eens op de school van onze kinderen was. Wat zijn we trots en onder de indruk van het enorme resultaat! Al die kinderen, leraren en ouders hebben zich zo waanzinnig ingezet voor KidsCare.
 
Als bestuur zijn we, als zeer gepassioneerde vrijwilligers, altijd op zoek naar fondsen voor de kwetsbare kinderen op het platteland van Kenia. We spreken in Kenia altijd over de KidsCare-familie, dat zijn alle professionals, vrijwilligers, betrokkenen, partners en donateurs die zich inzetten voor het verbeteren van het leven van deze kinderen. Na deze succesvolle actie kunnen we wel zeggen dat de kinderen in Kenia er een hele grote Fatima-familie bij hebben gekregen. We zijn er als bestuur stil van. Dank jullie wel!"

We kregen met dit bericht ook aandacht van de pers met een mooi artikel in het Algemeen Dagblad.

Munida:
Een jonge moeder zorgt ook voor de weeskinderen

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. 

Lees meer

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog