Help weeskinderen in Kenia

Geef ze een toekomst

"Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het is gedaan!"
Nelson Mandela

KidsCare helpt weeskinderen in Kenia op holistische wijze. Steun ons vandaag nog en geef deze kinderen een toekomst!

In Kenia leven naar schatting 2,2 miljoen weeskinderen. Deze kinderen zijn vaak arm, ongeschoold en kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting. KidsCare gelooft dat ieder kind het verdient om op te groeien in een familie. In de Keniaanse cultuur is het heel normaal dat oma, een oom of een ander community lid de zorg voor een kind overneemt wanneer de ouders wegvallen. maar vaak kampen deze gezinnen zelf al met grote uitdagingen. Door het eenouder of alternatieve gezin op sociaal en economisch vlak te versterken, verbeteren we het leven en toekomstperspectief van weeskinderen.

Binnen het sociale en economische aspect is er speciale aandacht voor educatie en gezondheidszorg. Bij KidsCare Kenia zetten we ons in voor het creëren van een betere toekomst voor weeskinderen. Onze missie is gebaseerd op het geloof dat elk kind het recht heeft op liefde, zorg en de kans op ontwikkeling. Ontdek hoe we het verschil maken in het leven van weeskinderen en hoe jij kunt bijdragen aan deze waardevolle missie.

Weeskinderen in Kenia worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals:

  • Armoede: Veel weeskinderen leven in armoede en hebben niet genoeg te eten. Ze kunnen niet naar school gaan en zijn daardoor kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting.
  • Ongeschooldheid: : Een groot percentage weeskinderen heeft geen toegang tot onderwijs. Hierdoor kunnen ze geen goede toekomst opbouwen en zijn ze vatbaarder voor armoede en criminaliteit.
  • Kwetsbaarheid: Weeskinderen zijn vaak kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting. Ze kunnen slachtoffer worden van seksueel geweld, kinderarbeid of gedwongen huwelijken.

Bij KidsCare Kenia geloven we in het creëren van een toekomst vol hoop en mogelijkheden voor weeskinderen. Onze missie is om deze kwetsbare kinderen te ondersteunen en hen de kans te geven om op te groeien in een liefdevolle en stimulerende omgeving. KidsCare biedt weeskinderen in Kenia de volgende hulp:

  • Opgroeien in een gezinssituatie: KidsCare biedt weeskinderen de mogelijkheid om op te groeien in een veilige en liefdevolle familieomgeving. Hier kunnen zij zich ontwikkelen en tot bloei komen.
  • Sociale support: KidsCare begeleidt de gezinnen vanuit moeilijke situaties terug naar hoop! De sociaal werker onderzoekt samen met de familie welke sociale problematiek er speelt, en hoe een oplossing kan worden gevonden.     
  • Onderwijs: Onze sociaal werkers zorgen ervoor dat de weeskinderen (weer) naar school gaan. Zo kunnen zij een goede toekomst opbouwen.
  • Economische ontwikkeling: KidsCare zorgt ervoor dat de gezinnen waar de weeskinderen opgroeien economisch zelfredzaam worden. Door onder meer landbouwactiviteiten en veeteelt kunnen de gezinnen zelf voorzien in voedsel, medische zorg en ander levensonderhoud.

Maandelijkse donatie

Voor slechts 20 euro per maand kan een weeskind weer opgroeien in hun vertrouwde omgeving

Help structureel een gezin met weeskinderen
Voor € 20,- per maand maak je het verschil voor een geselecteerd huishouden. Dit huishouden bestaat veelal uit meer dan 5 personen. Voor dit bedrag hebben de kinderen iedere dag een maaltijd en kunnen de kinderen naar school om te bouwen aan een duurzame toekomst.

inschrijven als donateur
Help een gezin met een zadenpakket!

Eenmalige donatie

Met de hulp van KidsCare hebben weeskinderen en kwetsbare kinderen weer een toekomst.

Iedere donatie komt ten goede aan de weeskinderen in Kenia. Met eenmalige donaties wordt onder andere gezorgd voor leermiddelen en incidentele ondersteuning, op basis van de criteria en doelstellingen welke door KidsCare gesteld en op toegezien wordt.
Met elke euro maak je het verschil!

doneer nu!

Ontdek onze programma's en bekijk hoe KidsCare Kenia concrete resultaten boekt.

Wil jij ook helpen om het leven van weeskinderen in Kenia te verbeteren?

Doneer dan vandaag nog aan KidsCare! Met jouw donatie kunnen we weeskinderen een veilige thuis, voldoende te eten, een goede opleiding en de nodige medische zorg bieden. Jij kunt een verschil maken in het leven van weeskinderen in Kenia. Of je nu kiest voor een eenmalige donatie of maandelijkse sponsoring, elke bijdrage draagt bij aan het bouwen van een solide basis voor de toekomst van deze kinderen.

Samen kunnen we een verschil maken in het leven van weeskinderen en hen de kansen geven die ze verdienen. Geef deze kinderen een toekomst!

Maak kennis met KidsCare gezinnen en lees over de impact van je donatie!

Chimani en Mgumba

KidsCare verhaal van Papa Chimani en mama Mgumba 

Onvoorstelbaar

Papa Chimani en mama Mgumba hebben zes kinderen, waarvan er inmiddels twee volwassen en uit huis zijn. Zij wonen in de buurt, hebben een eigen gezin en dat gaat prima, er is onderling goed contact. Twee tieners hebben op het erf van hun ouders een eigen huisje (met makuti’s) kunnen bouwen en het ziet er allemaal heel netjes en opgeruimd uit, de iron sheets op het dak van het grote huis zien er fantastisch uit en er ligt ook een klein zonnepaneeltje op.

Resized DSC 0063

KidsCare verhaal gezin van Makena

Makena is 12 jaar oud en woont samen met haar ouders en vier broers en zussen. Sinds 2021 gaat ze naar de Special School Unit (SSU). In het begin kon Makena niet praten en bleef ze vaak op de achtergrond in de klas. Maar Makena heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt! 

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog