6. Wat 10 jaar KidsCare bracht

Alle kinderen verdienen een gezin

KidsCare 10 jaar

In 2020 bestond KidsCare 10 jaar en volgens het bestuur was er alle reden om dat te vieren. In die 10 jaren is er immers een prachtige organisatie in Kenia opgebouwd met thuiszorgprogramma’s voor maar liefst 2000 kinderen en hun gezinnen (meer informatie over de thuiszorgprogramma’s van KidsCare vind u hier). Terugkijkend op die 10 jaar kan ook geconstateerd worden dat KidsCare in Nederland een trouw netwerk heeft ontwikkeld van actieve vrijwilligers, particuliere en bedrijfsdonateurs en van loyale samenwerkingspartners als Wilde Ganzen en Waridihome.

Zeker niet onvermeld mag blijven dat we in Nederland steeds veel aandacht besteden aan de communicatie van het belang en de mogelijkheden van ontwikkelingswerk. Met positieve berichten heeft KidsCare laten zien dat hulp in die landen wel degelijk meer dan zinvol is. Meer dan zinvol omdat die hulp in veel gevallen leidt tot het activeren van een positieve spiraal. Een goed begin is daardoor meer dan het halve werk.   

Die positieve berichtgeving is ook terug te vinden in de uitgebreide lespakketten die speciaal door KidsCare zijn ontwikkeld voor lagere scholen in Nederland. Hiermee koos het bestuur om prioriteit te geven aan het verspreiden van de ontwikkelboodschap over kinderen aan kinderen.  

Door Covid -19 waren feestelijke collectieve bijeenkomsten met het netwerk niet mogelijk. Wel werd in november een digitale bijeenkomst voor de KidsCare vrijwilligers georganiseerd. Een bijeenkomst die tevens werd gebruik als start bijeenkomst voor de Kerstactie ‘vier kerst samen met een gezin in Kenia’. Een geweldig actie waarmee ruim 500 gezinnen geholpen konden worden.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan wilde het bestuur concreet aandacht geven aan het thema ’elk kind verdiend een gezin’. Dat is door Covid -19 niet gelukt in de vorm van een gezamenlijke bijeenkomst, maar met Family Power hebben we daar, samen met 9 collega-organisaties wel een mooie invulling aan kunnen geven. Family Power is een onderzoeks- en communicatieproject om zichtbaar te maken HOE kinderen toch kunnen opgroeien in een veilige, zorgzame en permanente familie. Meer over Family Power is hier te vinden. 

Alle kinderen verdienen een gezin!