DSC05831
Plant zaden van hoop deze kerst

En help kwetsbare gezinnen in Kenia aan een hoopvolle toekomst

"Een daad van vriendelijkheid, is als een zaadje dat bloeit in de harten van anderen."

Plant zaden van hoop deze kerst: help voor 25 euro een gezin aan een hoopvolle toekomst!

90% van de gezinnen in de LungaLunga regio in Kenia hebben te maken met een voedselcrisis en leven in extreme armoede. De oorlog in Oekraïne zorgt voor dure granen en de huidige klimaatcrisis zorgt voor extreme weersomstandigheden die grote invloed hebben op de landbouw. Door deze situatie hebben veel kwetsbare gezinnen dringend behoefte aan hulp en steun.

Plant zaden voor een hoopvolle toekomst
De kerstperiode komt eraan. Voor velen is dit een tijd van vreugde, warmte en lekker eten. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Voor de kwetsbare gezinnen in de LungaLunga sub-county is dit heel anders. Door de verslechterde economische situatie kunnen zij geen voedsel kopen en hebben ze ook geen geld voor zaden. Hierdoor kunnen zij niet zelfvoorzienend zijn.

Help voor 25 euro een gezin aan een hoopvolle toekomst

De voedselzadenpakketten bestaan uit zaden voor groene erwten en bonen. Uiteraard met de nodige aanvullende materialen en bijbehorende hulp.

We streven ernaar om 800 pakketten uit te delen waarmee 3000 kinderen worden geholpen.

Nu doneren
IMG 20231017 WA0042
Schermafbeelding 2023 11 17 142643

Help een gezin aan een hoopvolle toekomst

Doneer voor 25 euro een compleet zadenpakket

IMG 20231109 WA0074
Zaden van hoop
DSC05831

Waarom groene erwten en bonen?

Door de extreme droogte is het van belang gewassen te planten die bestendig zijn tegen de droogte. De zaden van groene erwten en bonen kunnen gedijen in hele hete en droge regio’s. De bladeren van de groene erwten kunnen binnen 2 tot 3 weken gebruikt worden als groente. Verder zijn beide gewassen rijk aan eiwitten en essentiële voedingsstoffen en dit kan dus helpen bij de bestrijding van ondervoeding.

IMG 20231027 WA0017

Jij kunt het verschil maken voor een gezin in Kenia!

Met jouw donatie geef je kinderen weer een gezonde basis met voedzame maaltijden voor nu en in de toekomst! Jouw donatie zorgt ervoor dat wij meer dan 800 gezinnen uit 24 verschillende dorpen kunnen helpen aan zaden. Dat niet alleen, ze krijgen hiervoor de geschikte trainingen door experts en ook de attributen die ze nodig hebben om ervoor zorg te dragen dat hun oogst slaagt.

IMG 20231101 WA0017

Samen sterk
in Kenia

In Kenia helpen de dorpelingen elkaar graag. Dit zit in hun cultuur. Helaas is gemeenschapszin niet langer voldoende. Samen met de dorpsoudsten en dorpsvrijwilligers heeft KidsCare besloten om in actie te komen. In elk dorp worden groepen van 20 van de meest arme gezinnen gevormd die meedoen aan dit Zadenproject. De gezinnen krijgen een stuk land en zullen de grond zelf klaarmaken om ingezaaid te worden. Ook wordt er nauw samengewerkt met diverse overheidsorganisaties die de gezinnen onder anderen zullen voorzien van de nodige trainingen. De producten van de gebruikte zaden kunnen binnen enkele weken geoogst worden na beplanting. Met dit project wil KidsCare 800 gezinnen bereiken en daarmee 3000 kinderen.

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog